Новини
KIA розкрила подробиці про європейську версію нового покоління Sorento

KIA розкрила подробиці про європейську версію нового покоління Sorento

2020-03-18

Напередодні офіційної онлайн презентації нового Kia Sorento, корейський виробник ділиться подробицями про європейську версію середньорозмірного кросовера. Створений на новій платформі автомобіль радикально оновився зовні, отримав гібридні силові агрегати. На новий рівень вийшли комфорт пасажирів, а також оснащеність системами комунікації та допомоги водієві.

 

Абсолютно новий Kia Sorento готовий до світового дебюту. Автомобілю, який, поряд з Seltos, Stonic, Telluride і Sportage, є одним з «глобальних» кросоверів Kia, без сумніву є чим здивувати покупців.

 

Це перший автомобіль, створений на новій платформі, розробленій спеціально для кросоверів Kia. Новий Kia Sorento, що формально належить до категорії середньорозмірних SUV, має більш просторий кузов ніж більшість однокласників і забезпечує помітно більше простору для пасажирів, а також багажу. Це один з наймісткіших кросоверів з трьома рядами сидінь у класі.

 

Вперше за 18 років історії Sorento модель четвертого покоління отримала серію гібридних силових агрегатів, завдяки яким автомобіль став істотно екологічнішим і економічнішим, додавши в характеристиках потужності і обертального моменту.

 

 

Дизайн

 

Стильний і сучасний, новий Sorento є плодом спільної роботи дизайн-студій Kia з Кореї, Європи і США. На зміну солідному і спокійного екстер'єру моделі третього покоління приходять рубані прямі лінії в стилі моделі Telluride, завдяки яким Sorento виглядає ще більшим і агресивним. При цьому автомобіль не позбавлений елегантності.

 

Перш за все, звертає на себе дизайн передньої частини Sorento з новою інтерпретацією решітки радіатора. Добре всім відомий «Ніс тигра» став більшим, при цьому повністю світлодіодні фари головного світла відтепер візуально об'єднані з гратами в єдиний блок. Якщо і далі проводити аналогії з мордою тигра, то у нового Sorento – потужне «підборіддя» з прямокутною контрастно-чорною решіткою в нижній частині бампера, де також встановлено протитуманні фари, а з боків - повітроводи, що оптимізують потік набігаючого повітряного потоку. Якщо ж перевести розмову про оновлену передньою частини в цифрову площину, то можна констатувати збільшення ширини кросовера на 10 мм до 1900 мм.

 

У профіль Sorento четвертого покоління також виглядає переконливо. Колісна база, спасибі новій платформі, збільшилася до 2815 мм, при цьому загальна довжина SUV становить 4810 мм (+ 10 мм у порівнянні з попередником). Перераховані вище зміни, довший капот плюс зменшення обох звисів привели до того, що збоку Sorento виглядає досить стрімко, а збільшення загальної висоти кросовера на 10 мм помітить хіба що дуже досвідчене око.

 

 

Що стосується задньої частини, то в її дизайні помітний сильний вплив мотивів Telluride. При цьому, на відміну від флагмана американської лінійки Kia, задні ліхтарі розділені на два вертикальних блоки, один з яких знаходить своє продовження на бічній частині заднього крила.

 

У Європі новий Kia Sorento буде доступний в одному з десяти кольорів, при цьому діаметр колісних дисків варіюється в діапазоні від 17 до 20 дюймів.

 

Інтер’єр

 

Інтер'єр Sorento нового покоління є яскравою демонстрацією того еволюційного шляху, який пройшов автомобіль з моменту дебюту у 2002 році. Sorento першого покоління був практичним, простим і утилітарним. Внутрішній простір моделі четвертого покоління виглядає ефектно, технологічно, при цьому якість оздоблювальних матеріалів досягла по-справжньому преміального рівня.

 

 

Усередині панують метал і шкіра, при цьому ключовими елементами дизайну панелі приладві є два рідкокристалічні екрани: 12,3-дюймовий повністю цифровий кластер перед водієм, широкоформатний екран мультимедійної системи з діагоналлю 10,25 дюйма, а також монументальний блок клімат-контролю, обмежений зліва і справа повітропроводами кліматичної системи. Настрій під час поїздки задають аудіосистема BOSE і амбієнтне підсвічування салону. Не забули і про бездротову зарядку для гаджетів.

 

Однією з переваг нової платформи з заводським індексом N3 є збільшений обсяг простору для пасажирів і багажу. Цього вдалося досягти не лише завдяки зростанню всіх ключових геометричних параметрів кросовера, але і завдяки новим компактним гібридним силовим агрегатам. Зокрема, батарейний блок розташований не під пасажирським сидінням, а в панелі підлоги. В результаті, кросовер забезпечує більш ніж достатньо місця для водія і шістьох пасажирів, а також має один з найбільш просторих багажників в класі. Так, максимальний обсяг багажника 7-місної версії становить до 821 літра, тоді як в 6-місному виконанні його обсяг становить до 910 літрів. У багажнику передбачені клавіші, за допомогою яких можна дистанційно скласти спинки сидінь другого ряду.

 

Силові агрегати

 

Новий Kia Sorento вперше в своїй історії оснащений гібридним силовим агрегатом, що складається з 1,6-літрового турбованого бензинового мотора з прямим уприскуванням T-GDi, електромотора потужністю 44,2 кВт, а також літій-іонної полімерної батареї ємністю 1,49 кВт/год. Сумарна потужність такої установки становить 230 к.с., обертальний момент - 350 Нм.

 

Момент передається на колеса за допомогою 6-ступінчастої автоматичної трансмісії, зблокованої з електромотором, завдяки чому втрати потужності і моменту мінімізуються. На старті європейських продажів Sorento буде доступний зі стандартною гібридною силовою установкою, а трохи пізніше надійде і гібридна версія, здатна до заряджання.

 

У гамі моторів також залишається 2,2-лтровий турбодизель, який видає 202 к.с. і 440 Нм. Мотор отримав новий повністю алюмінієвий блок циліндрів, який на 19,5 кг легше, ніж чавунний блок дизеля актуального покоління. Сумарно новий дизель «схуд» на 38,2 кг. На місце 8-ступінчастого класичного «автомату» прийде нова 8-ступінчаста роботизована коробка передач з двома зчепленнями з мокрим картером.

 

Sorento комплектується повнопривідною трансмісією з системою Terrain Mode, яка забезпечує ще більш впевнену поведінку авто на піщаних, засніжених поверхнях або льоду.

 

Технології

 

Новий Sorento – найбільш технологічний автомобіль в модельному ряду Kia на поточний момент, укомплектований найсучаснішими системами безпеки, інфотейнменту і комунікацій.

 

Залежно від комплектації автомобіль оснащується мультимедійною системою з новим сенсорним дисплеєм діагоналлю 10,25 дюйма, а також цифровим кластером приладів з діагоналлю 12,3 дюйма. Дані екрани надають водієві всю необхідну інформацію про режими руху, даних навігаційної системи, при цьому мультимедійна система дозволяє водієві самостійно формувати набір віджетів на головному екрані, перетягуючи їх з меню, як на смартфоні, а також підключати два пристрої по протоколу Bluetooth. Звісно, вже в базі доступні протоколи Android Auto і Apple Car Play.

 

Вже традиційно на додаток до мультимедійної системи з екраном 10,25 дюйма йде сервіс UVO Connect, який постачає водієві різноманітну інформацію про дорожній рух і стан авто в режимі онлайн, а також дозволяє дистанційно керувати деякими функціями авто за допомогою мобільного додатку.

 

На кожному з трьох рядів сидінь є USB-порти для зарядки гаджетів.

 

В якості опції покупцям нового Kia Sorento також буде доступний проекційний дисплей, що виводить найбільш актуальні дані приладів і навігації на лобове скло перед водієм.

 

Покупці автомобілів Kia вже звикли до того, що найбільш насичені опціями комплектації також радують власників класним звуком. Новий Sorento в цьому відношенні не є виключенням, адже в його активі – аудіосистема BOSE® з 12-ма динаміками, що працює в унісон з амбієнтним підсвічуванням салону.

 

Безпека

 

Kia Sorento четвертого покоління оснащений найсучаснішими системами безпеки. В основі лежить комплекс ADAS (Удосконалена система допомоги водієві), розрахований на те, щоб знизити навантаження на водія під час тривалих поїздок і навіть запобігти виникненню деяких типових аварійних ситуацій.

 

Залежно від комплектації ADAS може включати в себе систему запобігання фронтальних зіткнень з можливістю розпізнавання автомобілів, велосипедистів і пішоходів, причому система розпізнає в тому числі об'єкти, що знаходяться трохи збоку від автомобіля, що стане в нагоді при здійсненні повороту. Також до переліку оснащення можуть входити система моніторингу сліпих зон, система кругового огляду, інтелектуальний круїз-контроль з обмежувачем максимальної швидкості і системою Stop & Go, система утримання в смузі руху, система допомоги під час руху по шосе і багато інших.

 

Нікуди не поділися і системи електронної динамічної стабілізації та підтримки курсової стабільності при гальмуванні в повороті. Що стосується пасивного захисту, то Sorento комплектується сімома подушками безпеки.

 

Вперше Kia Sorento оснащується системою запобігання повторному зіткненню (Multi-collision Brake system), яка активує гальмівну систему в разі спрацювання подушок безпеки при аварії і знижує ймовірність повторного зіткнення з іншими учасниками дорожнього руху.

 

Європейські продажі нового Kia Sorento стартують в 3-му кварталі поточного року. Поява новинки в Україні можлива до кінця 2020 року. Інформації про ціни та можливі комплектаціях для нашої країни на даний момент немає.

 

Нагадаємо, що офіційна презентація новинки відбудеться онлайн вже завтра.